113. Blije activisten

02-05-2021
Het is onontkoombaar. Tenzij je analoog en zonder tv of krant leeft. Op Facebook en andere sociale netwerken, het journaal, de kletsshows en in dagbladen: dagelijks denderen karavanen langs van beelden en verslagen over sociale, maatschappelijke en milieumisstanden. Deze wantoestanden zijn de schuld van de regering. Van ‘al die buitenlanders’ en van multinationals. Altijd ligt het aan een ander. In plaats van meedenken of oplossingen aandragen, geven sommigen de voorkeur aan zeuren en zaniken. Zeg nou zelf, daar wordt toch niemand gelukkig van?
Tegenwoordig neem ik iedere dag een gezonde dosis positief nieuws tot mij. Een berichtje waarvan mijn mondhoeken opkrullen. Een grappige foto of tekst op Facebook die me in een schaterlach laat uitbarsten. Sinds kort zijn daar de – zoals The Happy Activist ze zelf omschrijft – ‘goeie acties waar je blij van wordt’ bijgekomen. Ik maak me weleens zorgen om de verslechterende toestand van onze aarde. Lieden die alleen om zichzelf geven zeggen dat er niets aan de hand is. Weldenkende mensen willen er iets aan doen. Via iemands LinkedIn pagina maak ik kennis met deze blije activisten, parttime wereldverbeteraars die duurzame initiatieven aan meer bereik willen helpen en Nederlanders aan een beter humeur. Precies wat we nodig hebben. Waar de wereld om zit te springen zijn doelgerichte acties vanuit de samenleving om problemen aan te pakken en situaties te verbeteren. Kleine inktvlekken die uitbreiden over Nederland. Maai in mei bijvoorbeeld geen gazons en bermen. Dan krijgen bloemen de kans om tot bloei te komen. En daar kunnen tot 10 x meer bijen op afkomen. Of kijk hoe sinaasappels, afgevallen van bomen in de straten van Sevilla, worden omgezet in groene energie. Filmpjes van initiatieven die goed zijn voor onze aarde. En dus voor ons.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website of Facebookpagina van deze idealisten. Of op de LinkedIn pagina van Happy Activist Matthijs Jaspers en word zelf een (nog) blijer en bewuster mens.  
 
Mijn blog liever in je mail? Vul hier je gegevens in. Je kunt er ook een opmerking kwijt. Vind je mijn blog leuk? Deel hem gerust met anderen. Graag zelfs.
 
< vorige blog: 112. Helemaal zen volgende blog: 114. Algemeen Belabberd Nederlands >
 
 
inDelen