122. De Eindejaarsman

03-10-2021
Twee en een half jaar na mijn debuutroman Zonnemeisjes is onlangs de opvolger als e-book verschenen. De Eindejaarsman is een ontspannende decembervertelling met een snuf humor, een vleug spanning en een scheut romantiek. Er gebeuren wonderen. Precies wat je nodig hebt in die donkere, laatste maand van het jaar. En als kers op deze sfeervolle feestdagentaart: er valt sneeuw (die even later smelt, want het moet wel geloofwaardig blijven). Het verhaal speelt zich af in een uit mijn duim gezogen dorp aan de kust van het Zeeuwse Walcheren en draait om vier hoofdpersonages.
Nu Sinterklaas en de Kerstman zijn vertrokken, kruipt Jaap in de rol van Eindejaarsman om ‘s nachts in stilte en ongezien een cadeau achter te laten bij vrienden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Met de sleutel van hun huis in zijn bezit is dat een fluitje van een cent. Denkt hij. Maar wie is die mysterieuze vrouw die net als Jaap in het holst van de nacht buiten loopt?
De terugkomst van politieagent Milan levert de jonge weduwe Lila hulp op als een populier door haar winkelruit waait. En een hoop verwarrende gevoelens. Dan zegt Milan dat hij in een andere plaats heeft gesolliciteerd.
Na een brand in hun hotel zitten Remco en Chantal met een hoop kosten en een poosje zonder inkomsten. Chantal denkt een oplossing voor hun geldnood te hebben gevonden. Een uitweg waar ze al snel spijt van krijgt.
Louche aannemer Dirk en zijn zoon Mark zijn met een tas vol geld op weg naar Antwerpen. Eerst willen ze uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Gladheid, wind en vreemde gebeurtenissen gooien hun plannen om.
 
Half november verschijnt De Eindejaarsman ook als luisterboekBeeld je in dat de sneeuw tegen de ramen waait. Binnen is het warm. Het ruikt naar oliebollen en warme chocolademelk. Of naar dennenboom en gebraden kalkoen. Zeg nou zelf. Als lezer of luisteraar met een romantische inslag snak je dan toch naar een gezellig winters verhaal om even heerlijk bij weg te dromen?
 
Stukje lezen? Klik hier
 
 
< vorige blog: 121. Kleine mannetjes volgende blog: 123. Straatliefde >
 
 
inDelen