122. De Eindejaarsman

03-10-2021
Twee en een half jaar na mijn debuutroman Zonnemeisjes is onlangs de opvolger als e-book verschenen.
De Eindejaarsman is een ontspannende decembervertelling met een snuf humor, een vleug spanning en een scheut romantiek. Er gebeuren wonderen. Precies wat je nodig hebt in die donkere, laatste maand van het jaar. En als kers op deze sfeervolle feestdagentaart: er valt sneeuw (die even later smelt, want het moet wel geloofwaardig blijven).
De Eindejaarsman speelt zich af in een uit mijn duim gezogen dorp aan de kust van het Zeeuwse Walcheren en draait om vier hoofdpersonages.
Nu Sinterklaas en de Kerstman zijn vertrokken, kruipt Jaap in de rol van Eindejaarsman om ‘s nachts in stilte en ongezien een cadeau achter te laten bij vrienden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Met de sleutel van hun huis in zijn bezit is dat een fluitje van een cent. Denkt hij. Maar wie is die mysterieuze vrouw die net als Jaap in het holst van de nacht buiten loopt?
De terugkomst van politieagent Milan levert de jonge weduwe Lila hulp op als een populier door haar winkelruit waait. En een hoop verwarrende gevoelens.
Na een brand in hun hotel zitten Remco en Chantal met een hoop kosten en een poosje zonder inkomsten. Totdat Chantal een oplossing voor hun geldnood denkt te hebben gevonden.
Louche aannemer Dirk en zijn zoon Mark zijn met een tas vol geld op weg naar Antwerpen. Eerst willen ze uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Gladheid, wind en vreemde gebeurtenissen gooien hun plannen om.
 
Binnenkort verschijnt De Eindejaarsman ook als luisterboek.
Beeld je alvast in dat de sneeuw tegen de ramen waait. Binnen is het warm. Het ruikt naar oliebollen en warme chocolademelk. Of naar dennenboom en gebraden kalkoen. Zeg nou zelf. Als lezer of luisteraar met een romantische inslag snak je dan toch naar een gezellig winters verhaal om even heerlijk bij weg te dromen?
 
Stukje lezen? Klik hier
 
Mijn blog liever in je mail? Vul hier je gegevens in. Je kunt er ook een opmerking kwijt. Vind je mijn blog leuk? Deel hem gerust met anderen. Graag zelfs.
 
< vorige blog: 121. Kleine mannetjes
 
 
inDelen