127. Oeps

19-12-2021
In de winkel blokkeren twee mannen met hun rug naar me toe het gangpad van de kledingwinkel. De linker heeft zijn forse lichaam in een marineblauw camouflagepak geperst. De rechter – een stuk spichtiger – draagt een glimmend zwart trainingspak boven rode sneakers. Beiden hebben een opgeschoren nek onder een zwart baseballpetje.   
‘Pardon heren, mag ik er even langs?’
De mannen draaien zich om. De marinier – armen over elkaar – draagt ringetjes rondom zijn oorschelpen en heeft de uitstraling van een overspannen drilsergeant. Zijn maat Trainingspak-met-witte-bies heeft een spitse kin en oefent dezelfde aantrekkingskracht op me uit als een hondsdolle dobermann.
Angstvallig zet ik een stapje achteruit. Voor de zekerheid twee. De mannen kijken me zwijgend aan, zonder aantoonbare aanstalten om me erlangs te laten. Heb ik iets verkeerds gezegd?
‘Pardon mánnen?’ probeer ik. Misschien voelen ze zich te stoer om voor heren uitgemaakt te worden.
‘Doe normaal,’ zegt de marinier met een doorrookt stemgeluid.
Oké, geen heren of mannen. Ze zijn van onbestemde leeftijd, zonder snor- of baardgroei. Tieners zijn het zeker niet. Geloof ik. ‘Jongens dan?’ waag ik als behoedzame laatste poging.
‘Wij zijn vroúwen!’ keft de dobermann me met een opvallend hoog stemgeluid toe.
Ik wil weten waaraan ik dat kan zien, maar die vraag zal ongetwijfeld tot zwaar lichamelijk letsel leiden en dus laat ik het uit mijn hoofd. De marinier zet de handen in de zij. Pas dan vallen me twee enigszins geplette, maar nog steeds monumentale vrouwelijke attributen op onder de strakke bodywarmer. Ik zet een schaapachtig lachje op, mompel: ‘Oeps, sorry’ en maak me uit de voeten.
Het is een stuk minder bedreigend wanneer ik me jaren geleden op een nieuwe afdeling aan collega Gooff voorstel. ‘Hoi, ik ben Hedwig.’
Hij haalt een zwaar shagje uit zijn mond. ‘Het is toch dé wieg?’ Waarna hij me om een onduidelijke reden voortaan met ‘Wiegjes’ aanspreekt. Wat raar is, want ik ben in mijn eentje.
 
 
< vorige blog: 126. Sem oportunidade volgende blog: 128. Nutteloze huishoudtips - deel 1 >
 
 
inDelen