120. Voor de overlevenden

08-08-2021
In Nederland sterven jaarlijks tienduizenden mensen aan de genots- of voedingsmiddelen die ze door hun strot, aderen, neus of longen jagen. De helft van onze bevolking leidt aan overgewicht door te veel of verkeerd eten. Je kan erop wachten tot mensen op steeds jongere leeftijd het loodje leggen. En toch is de bevolking in Nederland in anderhalve eeuw vervijfvoudigd naar een dikke zeventien miljoen. We zijn verplicht om zo lang mogelijk te blijven leven, ook als we daar geen zin in hebben. Medicijnen en vaccinaties maken het probleem van overbevolking alleen maar erger. Als dat zo doorgaat worden we over een tijdje verplicht woningzoekenden onder te brengen op onze zolderkamers. Of moeten we nederzettingen stichten in Mongolië of Siberië.
Een Ierse immunoloog waarschuwt dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona binnen tien jaar de pijp uitgaan. En dat jongeren onvruchtbaar worden door zo’n prik. Voor de overlevenden biedt dat perspectief op rust, ruimte en schone lucht. Geen woningnood en vluchtelingen meer en wereldwijd herstelt het klimaat zich. Onbegrijpelijk dus dat groepjes extremistische anti-vaxxers medewerkers van priklocaties intimideren door een camera in hun gezicht te duwen en te dreigen hun gegevens te bewaren omdat zij medeschuldig zouden zijn aan de gevolgen van inenten.
Behoor je tot de radicale anti-vaxxers? Bijt je dan door de beperkende coronamaatregelen en juich het enthousiasme tot vaccineren toe. Draag je steentje bij en maak tot het uitbreken van die massale sterfte ruimhartig gebruik van je vrijheid om je niet te laten prikken. Ga de deur uit als je corona hebt. Besmet de collega met longklachten die het op jouw baan heeft voorzien. Neem die lastige wethouder met d’r zwakke immuunsysteem te grazen, net als je vader met zijn haperende hart dat maar blijft kloppen terwijl jij op de erfenis wacht. Heb je die tien jaar overleefd, dan kan je een heilstaat stichten en dwarsliggers heropvoeden met jouw ideeën en in jouw vrijheid.
Waar wacht je op?
 
 
< vorige blog: 119. Herrie op Ameland volgende blog: 121. Kleine mannetjes >
 
 
inDelen